Group 3 Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch.
search Created with Sketch.

Spånskivor Golv

Golvspånskiva för uppbyggnad av bärande undergolv på träreglar eller som flytande golv på befintligt bärande underlag.

 • Mer om spånskivor Golv

  Klicka här för att läsa mer
  Regelgolv

  Regelgolv är spånskivor tillverkade enligt klass P5 och P6 för uppbyggnad av bärande undergolv på träreglar eller flytande golv på befintligt bärande underlag.

  Vid uppbyggnad av bärande undergolv på träreglar ska spånskivor med tjocklek om minst 22 mm användas, spånskivor med 18 mm tjocklek kan användas vid kombination med beläggning av ett hållfast material som t ex 14 mm parkett eller 7 mm laminatgolv.

  Flytande golv

  Flytande golv är spånskivor tillverkade enligt klass P2 för flytande golv vid avjämning av befintligt bärande underlag av rå avjämnad betong, lättbetongelement eller gamla brädgolv, innan läggning av parkett, laminatgolv m m.

  Inga innerväggar får byggas ovanpå det flytande golvet.

  Renoveringsgolv

  Renoveringsgolv är tunna spånskivor tillverkade enligt klass P2. Användningsområden är som flytande golv vid avjämning av befintligt bärande och jämnt underlag av trä eller liknande innan läggning av parkett, laminatgolv, linoleummattor, nålfiltsmattor eller andra tunna mattor.

  Thermogolv

  Thermogolv ingår i ett system för vattenburen golvvärme. Spånskivorna är tillverkade enligt klass P5 och P6 och kan användas som bärande undergolv på träreglar eller som flytande golv på befintligt bärande underlag innan läggning av parkett, laminatgolv m m. Skivorna levereras med tre frästa spår längs skivans ovansida avsedda för montering av värmefördelande plåtar och rör. Spåren har en bredd på 19,8 mm, ett djup på 18.2 mm och är anpassade för rördiameter på 17 mm.

  Golvspånskivor ska alltid acklimatiseras minst ett dygn innan läggning. Spånskivorna ska läggas så sent som möjligt i byggprocessen, alldeles innan montering av golvbeläggningen om möjligt.

   

  TEKNISK DOKUMENTATION

  Golvhandbok  Monteringssanvisnng Thermogolv   

  Monteringsfilm spånskiva golv 22mm     Monteringsfilm spånskiva Thermogolv  

   


Filtrera
Lagertyp (0/1 vald)
Märkning (0/2 valda)
Sortera
13 produkter
Visa fler