Group 3 Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch.
search Created with Sketch.
Spårbarhetsmärkning Denna produkt kommer från ansvarsfulla skogsbruk och är spårbarhetscertifierad.
1-heart-solid
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

MDF HD Brandhämmande Fukttrög NAF

Högkvalitativ MDF med hög densitet, fukttrög och dessutom brandhämmande. Den har en avsevärt fördröjd förbränning och bidrar inte till flamspridning.

Artikelnr 4216-82
Ej i lager

MDF är en skiva med många användningsområden och är lämplig för möbel- och inredningssnickerier för invändigt bruk. MDF har en hård, fin och mjukt slipad yta och är speciellt lämpad för bearbetning som ytbehandling och fanéring samt att fräsas och svarvas.

Detta är en högkvalitativ MDF med hög densitet, fuktbeständig och dessutom brandhämmande. Den har en avsevärt fördröjd förbränning och bidrar inte till flamspridning. Samtliga tjocklekar från 6 till 30 mm är B -s1-d0 certifierad (EN 13501-1).

Med beteckningen NAF kännetecknas den även för extremt låga formaldehydemissioner, inga tillsatta formaldehydbaserade hartser.

MDF tillverkas av torra tvättade träfibrer som pressas tillsammans med lim, paraffin och vatten till en skiva där fibrerna ligger mycket tätt packade.

Skivorna måste skyddas från direkt kontakt med vatten. De måste staplas platt, på en pall eller med hjälp av en tillräckligt många tvärliggare. Skivorna ska inte förvaras vertikalt, såvida inte markkontakt kan undvikas. Skivan expanderar eller krymper under varierande fuktighetsförhållanden, även om det sker i mindre utsträckning än för en standard MDF. Använd lämpliga såg-, fräs- och borrverktyg.

TEKNISK DOKUMENTATION

Hanteringsregler för lagring av träbaserade skivor  

Vanliga frågor

På vår sida Vanliga frågor hittar du våra vanligaste frågor och svar.

Har du frågor om den här specifika produkten så är du välkommen att kontakta oss med din fråga här i formuläret.